Reisverslag bezoek Oeganda en Zuid-Soedan

Afgelopen  juli reisde een team af naar Oeganda en Zuid-Soedan. In Uganda zijn 8 waterputten gerepareerd. Ook studenten van een technische opleiding namen deel. In twee dorpjes werd ons als dank een levende kip gegeven!

Nieuw deze reis was uitbreiding van het werk onder vrouwen. We verzorgen tijdens elke reis al een middag voor oudere weduwen; nu hebben ook twee leden van het team een training gegeven aan een groep van 30 vrouwen, gedurende 3 dagen. De focus lag op identiteit als vrouw en echtheid. Mede door verschillende werkvormen werd het een groot succes. De vrouwen werden ook een grote bemoediging voor elkaar.

In Zuid-Soedan zijn de weeskinderen weer allemaal op de foto gekomen,van kleding voorzien en is op hetzelfde terrein de medische kliniek bevoorraad. Het nieuwe gebouw voor de kinderen staat er mooi bij en is bijna gereed om in gebruik genomen te worden. Ook in Zuid-Soedan is de training gegeven aan een groep van 30 vrouwen.

Team waterputten met studenten Waterput Seminar voor vrouwen Traditioneel vervoer van eten en drinken  Vrouwen studeren tijdens seminarNieuwe gebouw weeshuisGroepsfoto weeskinderen Zuid-Soedan

?>