Kinderen in vluchtelingenkamp Oeganda bezocht

Joël staat aan de vooravond van zijn schoolexamen. Toen ik hem vorige maand sprak zei hij: ’’Zuid-Soedan heeft een grote behoefte aan betrouwbare leiders, daarom wil ik rechten studeren om mijn land te veranderen’’.

Toen ik in 2012 Zuid-Soedan bezocht, was Joel er al. Het is prachtig om de ontwikkeling van kinderen te zien door de jaren heen. Dankzij uw steun heeft een jongen als Joel onderwijs gehad en heeft hij een droom ontwikkeld om zijn land te veranderen. Ondanks dat de kinderen, vanwege de voortdurende oorlog in Zuid-Soedan, nog steeds in een vluchtelingenkamp wonen, blijven ze hoopvol en dromen ze van een betere toekomst.

Daarnaast leren de kinderen ook bidden. Ze bidden voor herstel van hun land en ze bidden ook voor u: mensen uit Nederland die naast hen staan. De lokale leider van het werk schreef ons: ‘Thank you for the constant support’. Dat is de kern van wat wij samen doen, trouw deze kinderen steunen en het is tevens de kern van Joëls droom voor de toekomst: zelf een betrouwbare leider worden!

?>