Bid voor het Midden Oosten

Vorige maand bracht een Matthijs en vier anderen een bezoek aan Libanon om hoop uit te dragen door persoonlijke bezoeken en het ondersteunen van onderwijs en voedselprojecten. Op een van de huisbezoeken ontmoetten ze een Libanese vrouw die Rita heet.

Rita werkte in een ziekenhuis, maar door de economische crisis in Libanon moest het ziekenhuis sluiten. Ze raakte haar baan, inclusief haar pensioen, op slag kwijt. Door de inflatie is haar spaargeld niets meer waard. Op dit moment werkt ze als schoonmaakster, maar dat is niet voldoende om het hoofd boven water te houden. Via het voedselprogramma dat Barnabas ondersteunt, ontvangt ze maandelijks een voedselbon waardoor ze de eindjes net aan elkaar kan knopen.

Toen het team Rita en haar man George een bezoek bracht, serveerde ze huisgemaakte cake. Een luxeartikel voor de omstandigheden waarin zij leeft. Ze kon dit kopen dankzij de voedselbon. Van het weinige dat ze had wilde ze het allerbeste weggeven! Dit maakte veel indruk op het team. Het was confronterend om de armoede onder ogen te zien, tegelijkertijd was het mooi om naast deze vrouw te mogen staan, en haar te laten weten dat ze niet vergeten wordt.

Het team bezocht ook de stad Tyrus, vlak bij de zuidgrens. Recentelijk sloeg ten zuiden van Tyrus een raket in bij het VN-hoofdkantoor. Onze contactpersonen die daar woonden zijn inmiddels uit voorzorg verhuisd naar een andere plaats. Veel buitenlandse zendelingen verlaten op dit moment het land vanwege de dreiging van oorlog. Bidden jullie mee voor Libanon, en voor alle andere landen in het Midden-Oosten waar grote spanningen zijn? Laten we bidden voor vrede!

?>